Risengrød med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder

45 min
Risengrød serveret med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder

Den klassiske risengrød med kanel og smørklat er altid god, men denne lidt utraditionelle risengrød med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder er bestemt også et forsøg værd, hvis du er frisk på at udforske risengrødsverdenen og imponere gæster og andre gastronomiske julenisser.

Ingredienser

-
2 Personer
+

Risengrød

 • Grødris
  100 g
 • Sødmælk
  0.75 l
 • Salt
  0.5 tsk

Toppings

 • Frisk estragon
  0.5 bundt
 • Rørsukker
  100 g
 • Pære
  1 stk
 • Hasselnødder
  100 g

Fremgangsmåde

Risengrød

 1. Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog op ved svag varme og rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på

 2. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig - husk at smage til med salt

 3. Når grøden er færdig, kan nu forberede toppings

Estragonsukker, ristede hasselnødder og pære

 1. Skyl den friske estragon, og dup den tør med et viskestykke.

 2. Bland estragon sammen med rørsukker. Det holder sig i et par dage i køleskabet.

 3. Tørrist hasselnødderne på en pande ved middelvarme, indtil de bliver gyldenbrune.

 4. Hak pæren groft.

 5. Server grøden i en skål og top den med estragonsukker, frisk pære og hasselnødder.

Den klassiske risengrød

Man kan godt sige, at vores risengrød opskrift med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder er en nyfortolkning af den mere klassiske risengrød opskrift med kanel og smørklat, som kan dateres tilbage til år 1542. Her blev risgrød lavet på vand, og kun ved særlige lejligheder blev der brugt mælk. Sidenhen er risengrød for alvor blevet en fast tradition i danskernes hjem, og vi forbinder det oftest med hygge, sne, juletræer og nisser. Vi elsker faktisk risengrød så meget i Danmark, at vi flere gange har oplevet, at kunder kommer ind i GRØD restauranterne, midt i højsommerens hedebølge i 35 grader, ivrigt spørger efter risengrød med kanel og smørklat. Det fortæller meget godt, hvor afhængige vi er af den gamle risengrødstradition. Vi synes derfor, at du skal udfordre dig selv og give dig i kast med en lidt mere eksotisk risengrød opskrift, nemlig vores risengrød.

Risengrød opskrift?

Vi kan godt forstå, hvis du synes, at det lyder lidt mærkeligt at toppe din risengrød med frisk estragon – et krydderi, du måske forbinder med bearnaise, men sammen med rørsukker, frisk pære og tørristede hasselnødder, så kan det altså noget. Frisk estragon kan godt have en lidt lakridsagtig smag, men når det blandes med sukker, får vi det her fine, grønne, krystalliserede sukker. Denne opskrift passer godt til GRØDs eksperimenterende, legende og nørdede tilgang til grødkøkkenet, og så er det en god ret, når du gerne vil pifte risengrøden op og imponere dine venner og familie.

Sådan laver du din risengrød plantebaseret

Vi synes ikke, at du skal gå glip af denne lækre opskrift, bare fordi du ikke kan tåle almindelig mælk, eller fordi du har valgt en vegansk livsstil grundet bæredygtighed eller andre etiske årsager. Derfor har vi udviklet en opskrift til verdens bedste plantebaseret risengrød, som du kan bruge som en erstatning for vores klassiske grød kogt på sødmælk. Derefter kan du vende tilbage til denne opskrift for en fremgangsmåde på toppings

Fra risengrød til klatkager

Det kan ofte være svært at ramme helt præcist med den rigtige mængde portioner til et bestemt antal personer, og så kan man godt ende med at smide rester ud. Det behøves du heldigvis ikke, når du laver risengrød, da du nemt kan bruge rester til at lave lækre klatkager. Klatkager er faktisk så lækre, at du med fordel kan lave en ekstra stor portion grød med vilje, så du har til at lave klatkager i dagene efter.

Lasse Skjønning Andersen

Kurv

Støt Røde Kors

Går ubeskåret til Røde Kors vigtige arbejde

Støt Røde Kors

9,00 kr.

Støt Røde Kors

19,00 kr.