Plantebaseret risengrød med kanelsukker og smørklat

45 min
Plantebaseret risengrød serveret med kanelsukker og smørklat

Plantebaseret risengrød kan bestemt leve op til den traditionelle risengrød! Herunder finder du - i vores optik - den bedste plantebaseret risengrød med kanelsukker og vegansk smørklat. Grøden er, i stedet for komælk, kogt på en blanding af havredrik og risdrik, der giver grøden en lækker og cremet konsistens. Og som bonus så brænder plantedrik ikke lige så let på som komælk.

Ingredienser

-
2 Personer
+

Plantebaseret risengrød

 • Grødris
  100 g
 • Risdrik
  3 dl
 • Havredrik
  3 dl
 • Salt
  0.5 tsk

Topping

 • Kanel
  0.5 tsk
 • Rørsukker
  2 spsk
 • Plantesmør
  20 g

Fremgangsmåde

Plantebaseret risengrød

 1. Bland grødris, risdrik, havredrik og salt i en tykbundet gryde, kog op ved svag varme og rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på.

 2. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig (efter cirka 45 minutter).

 3. Tilsæt salt og smag til.

 4. Mens grøden koger kan du blande kanel og rørsukker.

 5. Server grøden med kanelsukker og smørklat - vi placerer altid smørklatten øverst i GRØD-butikkerne.

Den bedste plantebaserede risengrød

Vi ved godt, at det kan være farligt at udfordre de danske juleopskrifter, da den klassiske risengrød opskrift med kanelsukker og smørklat er superhellig for mange. Der er en masse julesange og juletraditioner forbundet med den gode gamle risengrød sin er godt forankret i den danske kultur. Men efter utallige eksperimenter med forskellige plantebaserede alternativer til komælk, synes vi, at vores plantebaseret risengrød både rammer konsistensen og smagen lige så godt som den traditionelle udgave.

Flere og flere danskere vælger at spise mere plantebaseret, fordi de ikke kan tåle almindelig mælk, af etiske og bæredygtige grunde eller noget helt fjerde. Men vi synes ikke at det betyder at man skal gå glip af den gode risengrød. Så hvad enten du er veganer, eller bare gerne vil skærer ned på animalske produkter, så synes vi, at du skal prøve denne plantebaseret risengrød.

Plantebaseret risengrød på 5 minutter

Vi vil selvfølgelig opfordre dig til at lave den plantebaseret risengrød fra bunden derhjemme, men nogle gange er det svært at få alle tingene til at gå op og nå det hele. Derfor har GRØD i samarbejde med Hanegal lavet en plantebaseret risengrød til den travle hverdag, som bare skal varmes op og toppes med kanelsukker og smørklat. Vi er bragende stolte af, at vi lancerede risengrøden i 2020 midt i corona-pandemien, så du nu kan købe den i IRMA når du har travlt, men stadig vil servere en lækker plantebaseret risengrød.

Hvorfor havredrik og risdrik?

Vi er heldigvis nået vildt langt med plantebaseret alternativer til komælk, og i vores plantebaseret risengrød har vi valgt at kombinere to af slagsen for at ramme den helt rigtige smag og konsistens. Havredrikken er nok det mest populære alternativ med dens milde smag og forholdsvis cremede konsistens. Som et modspil til havredrikkens fyldige konsistens bruger vi risdrik, som har en lettere tekstur og giver den helt rigtige ris-smag til risengrøden.

En anden fordel ved den plantebaserede risengrød, er at havredrikken og risdrikken har et lavere fedt- og protein-indhold end den klassiske sødmælk, hvilket er ret smart i forbindelse med risengrødskogning, da det betyder, at den ikke brænder lige så nemt på.

Plantebaseret risengrød i vores restauranter d. 24. i hver måned

Vi elsker jul og risengrød så meget, at vi serverer risengrød d. 24. i hver måned i vores restauranter for at fejre, at der er én måned mindre til juleaften. Vi laver den her vores plantebaserede risengrød med kanelsukker og smørklat. Ønsker du en komplet plantebaseret udgave af risengrøden d. 24., så tilbyder alle vores restauranter, at du kan udskifte din smørklat med en plantebaseret smør.

Lasse Skjønning Andersen

Kurv

Støt Røde Kors

Går ubeskåret til Røde Kors vigtige arbejde

Støt Røde Kors

9,00 kr.

Støt Røde Kors

19,00 kr.