Havre-quinoagrød med friske jordbær, ristede valnødder og skyr

15 min

Grød er mættende, bæredygtigt og billigt at lave. Og heldigvis, er det også super enkelt at tilberede grøden, hvis du følger vores 4 dogmer.
1) Brug altid grove korn!
2) Kog kogene op med lige dele vand og mælk
3) Husk salt
4) Toppings er altafgørende.

Vi forstår dog godt, at det nogle gange kan blive lidt ensformigt, så i denne opskrift har vi spicet den klassiske havregrød op og tilføjet quinoa, som giver en mere aromatisk smag og lidt ekstra bid.

Ingredienser

-
2 Personer
+

Havre-quinoagrød

 • Grovvalsede havregryn
  3 dl
 • Quinoaflager
  1 spsk
 • Vand
  3 dl
 • Mælk eller plantedrik
  3 dl

Toppings

 • Valnødder
  80 g
 • Jordbær
  100 g
 • Skyr
  2 spsk

Fremgangsmåde

Havre-quinoagrøden

 1. Kog alle ingredienser op ved høj varme.

 2. Skru ned til medium varme når grøden koger og lad den koge ind til passende konsistens. Smag til med salt.

Ristede valnødder

 1. Rist valnødderne på en tør pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering.
  TIP: man kan med fordel riste flere ad gangen og opbevare dem i en lufttæt beholder

Servering

 1. Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle og top med hakket jordbær, ristede valnødder og skyr.

Quinoa - hvad er det?

Quinoa er blevet ekstremt populært, som et sundt og glutenfrit alternativ til de traditionelle kornsorter. Quinoa er ikke et egentligt korn, men et frøkorn, som typisk dyrkes i Sydamerikanske lande. Frø-kornet er 100 % glutenfrit og har et relativt højt indhold af protein. Quinoa findes i mange afskygninger og har en meget unik smag – vi kan godt lide at kombinere det med andre korn.

Quinoa i Danmark

Som tidligere beskrevet kommer quinoa oprindeligt fra de Sydamerikanske lande og er en relativ ny ting i danskernes køkkener. Men netop den unikke smag kombineret med det høje proteinindhold gør, at det er oplagt at bruge i salater, ”ottoer” m.m.

Fra at have været en såkaldt superfood som de færreste kendte til og brugte, er det de seneste år blevet meget mere populært i Danmark. Mange salatbarer har det som fast inventar på menuen og så har Noma sågar lavet en vegetarburgerbøf som primært består af quinoa. Derudover er det faktisk også lykkedes en lokal sydsjællandsk landmand at dyrket det vilde frøkorn i Danmark. Så i dag er det faktisk muligt at købe quinoa, som er ultralokalt produceret og dermed ikke transporteret mange tusinder kilometer fra det Sydamerikanske kontinent.

Lasse Skjønning Andersen

Kurv

Støt Røde Kors

Går ubeskåret til Røde Kors vigtige arbejde

Støt Røde Kors

9,00 kr.

Støt Røde Kors

19,00 kr.