Muslibar opskrift med chokoladeknapper og mandelsmør

30 min

Muslibarer er nok noget de fleste kender som en hurtig snack før fodboldkampen, eller noget, som vi fik med i madpakken i folkeskolen, hvis vi var heldige. Og idéen med et sundt alternativ, til de traditionelle chokoladebarer, som er propfyldt med raffineret sukker, mættede fedtsyrer og samtidigt fattig på fibre, er da også super god. For i modsætning til chokoladebarerne er en muslibar, ideelt set, sjældent fyldt med raffineret sukker og e-stoffer og består i sin natur af korn, tørret frugter, honning, kerner og nødder. Her får du opskriften på vores sindssygt lækre choko-mandel luksus muslibar opskrift, som du kan lave med forholdsvis god samvittighed, og tage med dig på farten som en genial snack. Ingredienserne til 2 personer i denne opskrift giver cirka 20 stk. muslibarer, som du kan gemme og opbevare på køl i op til 3 uger.

Ingredienser

-
2 Personer
+

Müslibarer

Fremgangsmåde

Müslibarer

  1. Udsten alle dadlerne.

  2. Blend dadler, agave og mandelsmør til en sammenhængende masse.

  3. Vend granolaen og chokoladeknapperne i dadelmassen.

  4. Flad hele “dejen” ud på en lille bradepande med bagepapir under. Kom et stykke bagepapir oven på og tryk dejen til en ensartet højde.

  5. Kom den fladtrykte dej i fryseren i 15 min. og skær derefter i ønsket størrelser.

  6. Opbevar på køl - kan holde sig ca. 3 uger!

GRØDs luksus choko-mandel muslibarer/granolabarer

I GRØD er vi super passioneret omkring grød og kornprodukter generelt. Derfor har vi i mange år eksperimenteret sindssygt meget med at lave flere udgaver af vores egen luksus-musli, eller granola, som vi oftest kalder det. Det synes vi, i al beskedenhed, at vi er lykkes ret godt med. Det har så medført, at vi selvfølgelig også har eksperimenteret med at omdanne granolaen til lækre luksus muslibarer. 

Som tidligere nævnt, består muslibarer typisk kun af få grundingredienser, men i vores musilbar opskrift tager vi udgangspunkt i en af vores favorit granola varianter nemlig ”triple choco” granola, som indeholder både korn, kerner, nødder, frø, kakaonibs, tranebær, kokossukker, og sågar olivenolie. Og chokolade selvfølgelig! Når nu først har selve granola-basen, så er det sindssygt nemt at transformere denne til lækre luksus muslibarer. I vores choko-mandel muslibar opskrift blander man faktisk bare granolaen med dadler, agave sirup, mandelsmør og lidt salt. Men hvis du ikke selv har tid og lyst til at lave granola fra bunden, kan den købes på vores webshop.

Muslibarer – super nemme at variere

Som tidligere nævnt består muslibarer primært af en musli, samt en form for bindingsmiddel, som kan være honning, dadler, nøddesmør, m.m. Der er ingen krav til hvilken granola eller musli du benytter, så du kan i princippet bruge resterne af din standard morgenmadsmusli eller tømme resterne af din havregryn, tørret frugt, nødder eller hvad du ellers har liggende. Vi har f.eks. også en opskrift på granola med chokoladenibs og frysetørret jordbær, som du sagtens ville kunne bruge. Det vigtigste er, at du forsøger at kombinere forskellige smagselementer, og på den måde får et sprødt, sødt, fedt og syrligt element. I vores choko-mandel luksus muslibar kommer sødmen fra dadlerne, tranebær, kokossukker og agave sirup. Det fede element kommer fra mandelsmørret. Det sprøde element kommer fra de ristede korn, nødder og kerner. Og den lækre kakaosmag fra kakaonibs, chokolade og kakaopulver. God fornøjelse!

Lasse Skjønning Andersen

Kurv

Støt Røde Kors

Går ubeskåret til Røde Kors vigtige arbejde

Støt Røde Kors

9,00 kr.

Støt Røde Kors

19,00 kr.