Birchermysli med friske brombær, ristede hasselnødder og frysetørret jordbær

10 min (+1 nat i køleskab)

Birchermysli er en schweizisk koldgrødsvariant, og den kan nok godt betegnes som den originale koldgrød. Kendetegnet ved birchermysli er æblesaften, som blandes i grøden, som giver en frisk og lidt syrlig smag. Det er en genial morgenmad, som du kan klargøre aftenen forinden, og ellers bare sætte den i køleskabet natten over. Det eneste du skal gøre næste morgen, er at tilføje skyr, røre det rundt og smide dine yndlingstoppings på - så har du en sindssygt lækker morgenmad!

Ingredienser

-
2 Personer
+

Birchergrøden

 • Mælk eller plantedrik
  2.5 dl
 • Æblesaft
  0.25 dl
 • Honning
  1 tsk
 • Revet æble
  0.5 stk
 • Salt
  0.5 knivspids
 • Skyr
  50 g

Toppings

 • Ristede valnødder
  20 g
 • Friske brombær
  50 g
 • Frysetørret jordbær
  5 g

Fremgangsmåde

Birchergrøden

 1. Start aftenen før med at blande alle ingredienser undtagen skyr i en lufttæt beholder. Stil den på køl natten over.

 2. Rør skyr i morgenen efter og smag til med honning.

Toppings

 1. Rist valnødder på en pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering.

 2. Anret grøden i høje skåle eller syltetøjsglas og top med friske brombær, ristede valnødder og frysetørret jordbær

Birchermysli - den schweiziske koldgrød

Birchermysli er en klassik og vildt lækker variant af koldgrød. De populære Instagram-trendende overnight oats har de seneste år vundet indtog hos grødentusiaster verden over og er et relativt nyt begreb. Birchermysli er derimod en relativ gammel tradition, hvor man sætter havregryn, nødder, tørret frugt m.m. i blød natten over i typisk mælk, vand og oftest også revet æble samt æblesaft, som giver en helt særligt syrlig og frisk smag til koldgrødsvarianten.

Det er heller ikke unormalt, at man inden servering rører grøden op med et surdejsprodukt som yoghurt, hvilket giver en ret raffineret og kompleks smag med både søde, syrnet, sprøde og cremet elementer.

Og ligesom med overnight oats og chiagrød er birchermysli super nemt at lave og en perfekt hurtig morgenmadsløsning eller snack on the go. Derudover kan den også varieres i uendelige variationer 

Lasse Skjønning Andersen

Kurv

Støt Røde Kors

Går ubeskåret til Røde Kors vigtige arbejde

Støt Røde Kors

9,00 kr.

Støt Røde Kors

19,00 kr.