22. oktober 2018

Rødbederisotto med gedeost, råsyltede gule beder og timian

Til 4 personer

RISOTTO
1 bananskalotteløg 300 g risottoris
2 spsk olivenolie 30 g smør
1 l grøntsags- eller hønsebouillon 1 dl tør hvidvin
125 g groftrevet parmesanost
Salt
Æbleeddike

Hak bananskalotteløget fint, og læg det i en gryde sammen med olivenolie og 30 g smør. Sauter ved meget svag varme, indtil løgene bliver møre og klare. Hæld bouillonen i en separat gryde,
og lad simre ved svag varme. Tilsæt risene til løgene, og svits ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil risene har suget fedtstoffet til sig. Tilsæt hvidvinen, og kog yderligere ind. Tilsæt løbende den kogende bouillon til risene. Rør jævnligt undervejs. Kom rødbede tern og pure i når du har 2 dl bouillon tilbage og kog videre i et par minutter. Tilsæt parmesanost til sidst og smag til med salt og æbleeddike.

RØDBEDETERN OG PURE
400 g rødbede
20 g smør

Skyl rødbederne grundigt og fjern enderne. Skær rødbederne i tern af ca. 2x2 cm. Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 15 minutter indtil de er møre, men stadigvæk har lidt bid. Blend 3⁄4 af rødbedeternene med smør med en smule kogevand og stil de sidste tern til side. De skal bruges som fyld.

RÅSYLTEDE GULE BEDER
1 gul bede
2 spsk rapsolie
1 spsk æbleeddike
1 knivspis havsalt

Skyl gul beden og fjern enden og skær i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Pisk ingredienserne grundigt sammen, og vend dressingen sammen med gulbedeskiverne.

TOPPINGS
50 g frisk gedeostcreme
1 håndfuld frisk timian

ANRETNING
Anret risottoen i dybe tallerkener eller skåle med en 5-6 råsyltede gule beder, et drys finrevet parmesanost, 1 spsk frisk gedeostcreme, en håndfuld timian og friskkværnet sort peber.

_______

Opskriften kommer fra kogebogen “GRØD” af Lasse Skjønning Andersen

GRØD-kogebogen indeholder 80 opskrifter med udgangspunkt i de fire årstider, og dækker over alt fra havregrød til asiatisk risgrød, diverse risotto- og bygottofortolkninger til mellemøstllig dessertgrød med rosenvand og mango.

Køb GRØD-kogebogen her